DUrf GAmen!

Duga app
DUGA - Durf Gamen

DUGA is een mobiele, educatieve app, die ontwikkeld werd door de onderzoeksgroep Accounting Education. Het is één van de 4 winnaars van de Innoversity Challenge aan de Universiteit Gent en is een hot topic binnen activerend onderwijs.

In een aantrekkelijke spelvorm nemen studenten het tegen elkaar op via interessante vragen over de leerstof. Elke student maakt een profiel aan en lost vragen op (zowel uit de cursus als vakoverschrijdend) wanneer het hem of haar uitkomt. Dit verhoogt de kennis en betrokkenheid, zonder extra belasting voor personeel of professoren.

Door vragen te beantwoorden, verzamelen de studenten punten en badges en streven zo naar een hogere score, die zichtbaar is in het ‘leaderboard’. De diversiteit aan vragen en de feedback die men nadien krijgt geeft de speler een goed zicht op het eigen leerproces en vormt een leuke aanvulling op het studeren zelf.

 • Sterre
  DUGA workshop in Faculteit Wetenschappen

  DUGA workshop Faculteit Wetenschappen - 05/09/2019

  Workshop DUGA voor de collega's in de Faculteit Wetenschappen.

  Lees meer
 • FEB Innovatie op je bord
  Volg een DUGA workshop

  Klaar om zelf aan de slag te gaan? - 17/04/2019

  DUGA - Activerend onderwijs via smartphone
  Lees meer
 • Visitekaartje DUGA
  DUGA is klaar voor de UGent community

  DUGA beschikbaar voor heel de UGent community! - 01/10/2018

  Van idee tot afgewerkt product: DUGA 1.0 is klaar voor lancering! Met trots laten we jullie weten dat elke lesgever aan UGent vanaf maandag 1 oktober DUGA binnen zijn of haar vak kan gebruiken.
  Lees meer
 • Duga voorstelling
  DUGA gesmaakt door de FEB collega's

  Innovatie op je bord - 22/03/2018

  Op 22 maart 2018 stelden we de educatieve app DUGA voor aan heel wat geïnteresseerde collega’s van de faculteit economie en bedrijfskunde, tijdens een sessie ‘innovatie op je bord’ georganiseerd door
  Lees meer