DUrf GAmen!

Duga app
DUGA is klaar voor de UGent community

Ontdek wat DUGA kan in onderstaande video!

DUGA is een mobiele, educatieve app, die ontwikkeld werd door de onderzoeksgroep Accounting Education. Het is één van de 4 winnaars van de Innoversity Challenge aan de Universiteit Gent en is een hot topic binnen activerend onderwijs.

In een aantrekkelijke spelvorm nemen studenten het tegen elkaar op via interessante vragen over de leerstof. Elke student maakt een profiel aan en lost vragen op (zowel uit de cursus als vakoverschrijdend) wanneer het hem of haar uitkomt. Dit verhoogt de kennis en betrokkenheid, zonder extra belasting voor personeel of professoren.

Door vragen te beantwoorden, verzamelen de studenten punten en badges en streven zo naar een hogere score, die zichtbaar is in het ‘leaderboard’. De diversiteit aan vragen en de feedback die men nadien krijgt geeft de speler een goed zicht op het eigen leerproces en vormt een leuke aanvulling op het studeren zelf.

Wil je zelf aan de slag? Volg onderstaande procedure:

- Vraag een CMS aan :

DUGA sign-up formulier

- Bekijk de DUGA handleidingfilmpjes :

DUGA handleidingfilmpjes

- Bekijk de getuigenissen van collega's :

Prof. dr. Peter Van Elsuwege (Faculteit Recht en Criminologie):

"Ik heb DUGA voor het eerst toegepast in het kader van de cursus 'inleiding tot het Europees en international recht' in 1e bachelor rechten. Het is een heel gebruiksvriendelijke en handige tool om studenten al spelenderwijs vertrouwd te maken met een aantal kernbegrippen en -principes van het recht.  Het laat ook toe om heel concrete voorbeelden en stellingen te integreren als aanvulling op wat tijdens de colleges werd besproken. Mijn ervaring is dat studenten  vooral de gevarieerde vraagvormen en de directe feedback sterk appreciëren.  Ik vind het trouwens ook zelf boeiend en uitdagend om voor de verschillende hoofdstukken van de cursus een passende set van vragen op te stellen."

- Vragen ingeven en studenten warm maken voor het spel!

Veel plezier!

Vragen? Duga@UGent.be

 • FEB Innovatie op je bord
  Volg een DUGA workshop

  Klaar om zelf aan de slag te gaan? - 02/07/2019

  DUGA - Activerend onderwijs via smartphone
  Lees meer
 • Visitekaartje DUGA
  DUGA is klaar voor de UGent community

  DUGA beschikbaar voor heel de UGent community! - 01/10/2018

  Van idee tot afgewerkt product: DUGA 1.0 is klaar voor lancering! Met trots laten we jullie weten dat elke lesgever aan UGent vanaf maandag 1 oktober DUGA binnen zijn of haar vak kan gebruiken.
  Lees meer
 • Duga voorstelling
  DUGA gesmaakt door de FEB collega's

  Innovatie op je bord - 22/03/2018

  Op 22 maart 2018 stelden we de educatieve app DUGA voor aan heel wat geïnteresseerde collega’s van de faculteit economie en bedrijfskunde, tijdens een sessie ‘innovatie op je bord’ georganiseerd door
  Lees meer
 • DUGA Broodje Martinnovatie
  Voorstelling DUGA

  Broodje Martinnovatie "DUGA - Durf Gamen" - 14/12/2017

  Gamification is één van de 4 winnaars van de Innoversity Challenge.

  Lees meer