Hoe starten?

Starten met DUGA als docent?

Ga, als docent, onmiddellijk zelf aan de slag door dit stappenplan te volgen.

Stap 1 : DUGA aanvragen

Als verantwoordelijk lesgever vraag je een DUGA CMS (content management system) aan via het online formulier. Het DUGA CMS is het back end-systeem, het online platform, waar je vragen kan  ingeven.

Stap 2: Inloggen en vragen aanmaken

Je logt in met je UGent-account in het back end-systeem via https://duga.ugent.be/admin. Vanaf nu kan je aan de slag. Start met een cursus aan te maken en deze logische te structuren door binnen de                      cursus secties aan te maken. Secties zijn nuttig om vragen te rangschikken per hoofdstuk, per les...

Maak vragen aan via het menu-item questions, aan de linkerkant, door op ‘Add New’ te klikken. Wanneer je nieuwe vragen aanmaakt, kies je ook meteen bij welke cursus de vraag hoort en meer specifiek in              welke sectie van die cursus.

Een vraag die je hebt ingegeven, kan je onmiddellijk bekijken in het formaat zoals de student dit op de smartphone zal zien (preview). Eenmaal tien vragen ingegeven, kan je deze vragen schedulen. Dit                      betekent dat ze speelbaar zijn door elke student die ingeschreven is voor de bijhorende Ufora-cursus.

Handleidingen vindt u hier

Starten met DUGA als student?

Surf naar www.duga.ugent.be en doorloop onze korte aanmeldingsprocedure.